Homlokzatburkolat

A Reneszánsz Travertinből készült homlokzatok és lábazatok számos előnyt kínálnak az építkezőknek és a tervezőknek. Közismert tény, hogy az egyedülálló fizikai tulajdonságokkal rendelkező sűttői mészkő burkolatok megbízható és időtálló megoldást jelentenek, ráadásul különleges esztétikai értéket is kölcsönöznek az épületeknek. A klímaváltozás korában azonban legalább ilyen fontos, hogy ez a kiváló minőségű hazai építőanyag nemcsak a környezeti hatásokkal szemben ellenálló, hanem a hőszigethatás elleni hatékony védelmet is biztosítja.

Ragasztott homlokzati csempe

Megfelelő teherbírású aljzatra, hőszigetelésre vagy vakolatra ragasztott vékony kőlapok. Ez a legolcsóbb megoldás. A kivitelezésnél teherbíró aljzat, megfelelő tapadású vakolat vagy duplahálós méretezett dübelezésű hőszigetelés szükséges. A kő vastagsága 1-2 centiméterig ajánlott, a minimális fuga 6 mm, javasolt dilatáció 25 m2-enként. A ragasztott burkolatokhoz alkalmazható széria burkolólapjaink mérete: 60×30 cm, soros x 30 cm.

Homlokzati rendszerek / Homlokzati panelek

Az egyedi méretre vágott kőlapok rozsdamentes konzolokkal rögzülnek a homlokzaton. Minden követ négy kapocs, azaz tüske tart. Az optimális kőméret 0,5 m², az ajánlott fuganagyság 6 mm. A kőlapok vastagsága 3 cm, mennyezeten 4 cm.

Tömbköves falazóburkolat

Dupla héjazatú házak külső falazatának építéséhez 6-10 cm vastagságú tömbköves falazóburkolatot adunk. A külső falazat védi a hőszigetelést a szélsőséges időjárási körülményektől (víz, szél), jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket, problémamentes, élettartama megegyezik az épületével.