Kültéri padlóburkolatok

Kertünk a pihenés, a természettel való kapcsolatteremtés helyszíne, s mint ilyen, megérdemli, hogy természetes és környezetbarát anyagokat használjunk kialakításakor. A süttői Reneszánsz Travertin mészkő járda- és teraszburkolatok ráadásul – más burkolóanyagokkal ellentétben – egy forró nyári napon sem melegszenek fel. A süttői mészkő ugyanis jó hővisszaverő képességének köszönhetően csökkenti a hőszigethatást, felületének hőmérséklete pedig alig néhány fokkal magasabb, mint a füves területé, így mezítláb is sétálhatunk rajta.

Természetes padlóburkolatok tartóssága

Természetes kövek kültéri alkalmazásánál a kopásállóság és csúszásmentesség is rendkívül fontos, így durván megmunkált felületű kövek használatát javasoljuk. A Reneszánsz Travertin mészkőből gyártunk antikolt, koptatott, gyémántkefélt, illetve homokszórt felületeket is, amelyekkel a téli időszakban csökkenthető a csúszásveszély.

Padlóburkolatok rögzítése

Kültéri padló- és térburkolataink ragasztott vagy cementes ágyazatba, illetve száraz technológiával is helyezhetők. A burkolólapok vastagsága legalább 3 cm, szárazon helyezett burkolat esetében legalább 5 cm, a tervezett terheléstől függően.